Váltás ATM-en keresztül

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos új korlátozások és lezárások szinte az egész országot sakkban tartják… Gubózzunk be és rettegjünk? Inkább ne! Van egy tippünk, hogyan maxold ki ezt az időszakot! 

Próbáljuk előnyünkre fordítani a változást, élni a krízis nyújtotta lehetőségekkel! 

Mint arról már korábban is írtunk, a pandémia alatt bölcs dolog olyan helyre tenni a megtakarított pénzünket, ahol az folyton gyarapszik. Ki tudja, mit hoz a jövő, mikor lesz szükségünk egy anyagi biztonsági hálóra? Most, hogy talán több időnk jut rá a lezárások alatt, érdemes lehet figyelni az árfolyamokat!

A lezárások nem érintik az ATM váltások rendszerét, azok továbbra is nyitva vannak!

Az ATM-ek nagyszerűsége az egyszerűségükben rejlik: bármikor készpénzre váltható befektetéseket tudunk végezni 0-24 órában az automatákon keresztül! Ráadásul ezek az internetkapcsolattal rendelkező, folyamatosan frissülő masinák olyan virtuális fizetőeszköz váltásokat tesznek elérhetővé, melyeket manapság az új aranyként emlegetnek! Köztudottan korlátozott mennyiségben vannak jelen a világon, ezért rengetegen akarják birtokolni, illetve részesülni a növekvő népszerűségükből, ami az értékét nagy valószínűséggel hosszútávon is felfelé fogja mozdítani. Forgalmukhoz nincsen szükség központi bankrendszerre, így egyszerű befektetési lehetőséget kínálnak. 

Az ATM-ek kínálják az egyik leggyorsabb és legbiztonságosabb módját a virtuális devizákhoz való hozzáféréshez: bármikor vásárolhatsz és eladhatsz, a tranzakciók azonnal végrehajtásra kerülnek. 

ATM váltás folyamata 

Virtuális deviza vásárlás

 

  • lépés: digitális tárca létrehozása

 

Ahogy fizikai pénztárcánkban van a fizikai pénzünk (készpénz, bankkártya…), digitális pénztárcára lesz szükségünk a digitális pénzünk tárolására. Az ATM-en keresztül vásárolt pénznek „el kell mennie” valahova… és ennek a digitális tárca ad helyet. Tartalmazza az egyenleget és lehetővé teszi a deviza nyomon követését, ahogyan a megszokott fizikai pénztárcánk is segít nyomon követni a fizetőeszközeinket. A tárcád beállítását egyszerűen megteheted egy okostelefonra letölthető alkalmazással, ami majd biztonságosan tárolja az összes tranzakciód nyilvántartását.

A tárca két kulcsból fog állni. Az egyik a nyilvános kulcs, azaz a címed, ami betűket és számjegyeket tartalmazó karaktersor. Ezzel fogadhatsz fizetéseket. Másik a privát kulcs, amit akkor kell használnod, ha szeretnél valutát küldeni. A privát kulcsodat soha ne oszd meg senkivel!

 

  • lépés: személyazonosság igazolása
  • lépés: vásárlás

 

Helyezd be a készpénzt az ATM-be, és válaszd ki, melyik tárca címre szeretnéd elküldeni. Tegyük fel, hogy 100 eurót teszel be. Ezután az ATM 100 euró értékben vesz a kiválasztott digitális devizából az adott pillanat piaci árán, levonva a saját működési díját. 

Megerősítést fogsz kapni arról, hogy a tárcád immár rendelkezik ezzel a 100 € értékű tranzakcióval.

Virtuális deviza eladás

Készpénzre szeretnéd váltani tárcád tartalmát? Az eladás nagyon hasonlóan zajlik a vétel menetéhez. Csak kiválasztod az eladni kívánt devizát a főképernyőn és az eladni kívánt mennyiséget. Ezután erősítsd meg a tárcáddal a váltási tranzakciót, hogy elérhető legyen a pénzfelvétel!

Nem minden ATM-üzemeltető egyforma! Egyeseknél a tranzakciók teljesítése hosszabb ideig tart, mint másoknál, valamint a felszámított díjak meglehetősen meredekek is lehetnek. Kellemetlen lehet még az is, ha probléma esetén nehéz felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Miért válts iCoin ATM-eknél?

Az iCoin profi szakértőkkel dolgozik és megbízható háttérrel rendelkezik. A folyamatosan karbantartott ATM-ek elsődleges szempontja az adás-vétel legkényelmesebb és legbiztonságosabb módjának biztosítása. ATM-eket általában a városközpontban lehet találni, olyan éjjel-nappal nyitva tartó helyszíneken, amik “mindenhez közel” és nyugodt, biztonságos környezetben vannak, hogy a készpénzfelvétel zavartalan lebonyolítását garantálják. A forint mellett az euró bankjegyekkel történő fizetés is elérhető.

A felhasználóbarát, QR kód olvasására is képes ATM-eknél a tranzakciókhoz szükséges digitális tárca kulcsa nélkül senki sem férhet hozzá a befektetéshez, az biztonságban van és nem töri fel senki. Időtakarékos, gyors hozzáférést biztosítanak a megtakarításokhoz a nap bármely percében, hiszen a legtöbb 0-24-ben üzemel a hét minden napján. 

Legközelebb ne menj el úgy egy ATM váltó mellett, hogy figyelmen kívül hagynád. Lehet, hogy az első ATM-es váltás után többet sosem térsz vissza az online devizavásárlásokhoz vagy az üzletben történő váltásokhoz. Vedd a kezedbe az irányítást a pénzügyeid felett, a lehetőség adott, az eszközt biztosítja számodra az iCoin. Keresd Budapesten 3 helyszínen és Sopronban!

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

NFT Scam: amit nem akarsz kipróbálni

A kriptovaluták világában túlságosan elterjedtek a csalások. A számtalan csalás miatt egyre nehezebb elkülöníteni a legitim projekteket a csalásoktól. Ez különösen igaz a nem helyettesíthető

Podcast sorozat és új szegedi lokáció

Hosszú ideje foglalkoztat minket, hogy mi mindent szeretnétek megtudni a kripto devizákról. Ehhez kapcsolódóan fogtunk össze a Showcast Media és az Őrültech podcast csapatával, hogy