Új korszak nyílt az Ethereum 2.0 indulásával

A kriptovaluta fejlődése megállíthatatlan. A Bitcoin nyilvánvalóan a legerősebb és a piacot leginkább meghatározó elem.

Azonban az elmúlt időszakban inkább az Ethereumé volt a főszerep, ugyanis egy szinte végtelennek tűnő várakozási idő után megtörtént a csoda: véget ért a The Merge.

 

The Merge

A folyamat hivatalos leírása szerint az Ethereum protokollja átállt PoS mechanizmusra. Ebben az új működési elven dolgozó token célja, hogy a már eddig is széleskörben használt Ethereum sokkal dinamikusabban és egyszerűbben szolgálja ki a felhasználókat. 

Mindezt sokkal hatékonyabb módon, aminek hatására jó eséllyel az Ethereum bányászat is a végéhez ért – ezzel együtt a bányászatból származó károsanyag kibocsátás is 98%-kal fog csökkenni.

 

Üzleti célok és lehetőségek

Az, hogy a kevesebb piacra kerülő Ether mit hoz magával, még részben a jövő kérdése, de nyilvánvalóan az volt a cél mögötte, hogy meg tudják tartani az árak stabilitását. 

Plusz nem csak a károsanyag kibocsájtás terén javult az Ether, hanem a tranzakciós sebessége is sokkal könnyebben használhatóvá teszi. 

Ezen felül az sem mellékes, hogy a tapasztaltabb szakértők jóslatai szerint az új rendszer sokkal könnyebbé teszi az úgynevezett oldal-blokkláncok kialakítását és ez a legfontosabb üzleti célja. Ezzel lehet majd az Etherem 2.0 képes arra, hogy megszorongassa a Bitcoin egyeduralmát a kriptopiacon.

Ethereum 2.0 helyreállítja a kripto piaci trendeket!

Remélhette ezt sok ember, de azt tényként kezelhetjük most, hogy egyelőre ilyen trendfordulót nem hozott az átállás. 

Bár az elv és a cél jó, sajnos több nagy, piaci szereplő is próbálja gátolni az árfolyamok visszaállását az év elejei zuhanás előtti állapotra.

Ezzel szemben az elmúlt néhány nap pont az ellenkezőjét hozta. Bár a komolyabb szakértői kereskedéssel foglalkozók számítottak rá, de mindenki azzal számol, hogy hosszú távon olyan emelkedés és stabilitás várható, amivel már lehet sikereket elérni. 

A kulcs az egészben az, hogy időt kell adni a felhasználóknak. Időt arra, hogy megtapasztalják az új oldal-blokkláncokat, új technológiai és üzleti felhasználását az Ethereum 2.0-nak. 

Ha pedig megvan a proof of concept, onnan már megjön a bizalom is majd!

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

NFT Scam: amit nem akarsz kipróbálni

A kriptovaluták világában túlságosan elterjedtek a csalások. A számtalan csalás miatt egyre nehezebb elkülöníteni a legitim projekteket a csalásoktól. Ez különösen igaz a nem helyettesíthető

Podcast sorozat és új szegedi lokáció

Hosszú ideje foglalkoztat minket, hogy mi mindent szeretnétek megtudni a kripto devizákról. Ehhez kapcsolódóan fogtunk össze a Showcast Media és az Őrültech podcast csapatával, hogy

Kripto és a celebek

Talán nem meglepő, hogy a kriptovaluták legelső alkalmazói jellemzően a technológiában jártas emberek voltak, akik tovább láttak az aktuális gazdasági rendszeren. Őket gyakran követik azok