Potenciális fizetőeszközzé válhat a Dogecoin

Hamarosan komoly változások jöhetnek a kripto piacon és ehhez ismét köze lehet majd Elon Musknak. 

Nem sokkal azután, hogy beköltözött a Twitter főhadiszállására, már posztoltak olyan videót is egy megbeszélésről, ahol Elon a lehetséges fizetési megoldásokról beszélt és ötletelt. Hogy-hogy nem, itt előkerült a centek és dollárok mellett a Dogecoin is, mint opció. 

 

Milyen hatása lesz a Dogecoin változásnak?

Ha ez a vonal beindul, az hatalmas hír lenne a Dogecoin közösség számára, hiszen ezzel a kedvenc kriptójuk bekerülne a main stream fizetőeszközök közé. 

Hogy ez mennyire valid, vagy fake, arra nyilván rá is játszik a világ leggazdagabb embere:


De ha nem is kerül végül be, mint fizetőeszköz, már a felvetett hír is elég volt ahhoz, hogy hatással legye a piacra:

  •  Már megmozgatta az árfolyamot a Dogecoin esetében. Érdemes figyelemmel követni a mozgását. Ha elég nagyot megy, az kihatással lehet majd közvetetten a többi kriptovalutára is. 
  • A Dogecoin már meg is invitálta Elon Muskot a board tagjai közé. De ezt (egyelőre) elutasította a guru. 

 

Ami validálja a fentieket

Az egész probléma hátterében az áll, hogy a Twitter új, legnagyobb részvényese a maga 9,1%-ával Elon Musk. Az ő egyértelmű célja pedig az, hogy a Twitter végre jövedelmező legyen.

Jelenleg ugyanis évente több száz millió dollárnyi minuszt termel a cég. Számára viszont ez nem megfelelő befektetés, így több fronton is nyomasztja a Twittert már az új tulaj. Ezek között az egyik, hogy irgalmatlanul szűk határidővel kell bevezetniük a platformra a fizetős megoldásokat. Ha ezt összekombináljuk azzal, hogy rendkívüli módon érdeklődik a kriptovaluták piaca iránt, már jóvl többnek tűnik, mint spekulációnak a dolog. 

 

Mindenesetre nagyon várjuk, hogy mi lesz a következő lépés a Twitter és a Dogecoin életében, mert nagy hatással lehenek majd minden másra is!

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

NFT Scam: amit nem akarsz kipróbálni

A kriptovaluták világában túlságosan elterjedtek a csalások. A számtalan csalás miatt egyre nehezebb elkülöníteni a legitim projekteket a csalásoktól. Ez különösen igaz a nem helyettesíthető

Podcast sorozat és új szegedi lokáció

Hosszú ideje foglalkoztat minket, hogy mi mindent szeretnétek megtudni a kripto devizákról. Ehhez kapcsolódóan fogtunk össze a Showcast Media és az Őrültech podcast csapatával, hogy

Kripto és a celebek

Talán nem meglepő, hogy a kriptovaluták legelső alkalmazói jellemzően a technológiában jártas emberek voltak, akik tovább láttak az aktuális gazdasági rendszeren. Őket gyakran követik azok