Kripto és a celebek

Talán nem meglepő, hogy a kriptovaluták legelső alkalmazói jellemzően a technológiában jártas emberek voltak, akik tovább láttak az aktuális gazdasági rendszeren. Őket gyakran követik azok a hírességek, akik ezeket az új trendeket meglovagolva felhasználják ismertségüket és nagy követőtáborukat. Most úgy tűnik, hogy ez a tendencia változóban van, és egyre több híresség támogatja a kriptopiacokat és fektet be kriptovalutába.

Miért támogatják a hírességek a kriptopiacot?

A kriptopiacok és kriptovaluták fokozatosan egyre népszerűbbé válnak a különböző nagy nevek körében Hollywoodban és Bollywoodban egyaránt. A hírességeknek nyilván megvannak a személyes okaik, véleményük, melynek okán befektetik a vagyonukat, például kripto eszközökbe. Ez utóbbi esetében a legnyomósabb indok a blokklánc technológiába vetett hitük, ami a feltételezéseik szerint a pénzügyi tranzakciók jövője lehet.

Néhány évvel ezelőtt még a kriptopiacok nem örvendtek ekkora népszerűségnek, mint napjainkban. Tekintsünk át most néhány okot, amelyek ezt a hirtelen változást eredményezhették:

  • Híres befektetők szerint a kripto általánossá válásában a híres emberek bevonódása sokat segít, mivel az ismertségük, elismertségük álltal több emberhez tudnak szólni, az emberek követik őket. Ezért ha nagyobb nevek is csatlakoznak a befektetőkhöz, az sokkal vonzóbbá, elfogadhatóbbá teszi ezt a fajta befektetési lehetőséget a nyilvánosság számára.
  • Fokozott biztonság: Mivel a kripto piac egy decentralizált piac, nincs szükség harmadik félre a tranzakciók ellenőrzése végett. Ez sokkal biztonságosabbá teszi, mint a hagyományos pénzpiacokat.
  • Megnövekedett érték és globális elfogadottság: Az elmúlt néhány évben a kripto egy hihetetlenül potens eszközzé vált volt, és az értéke folyamatosan növekszik. Minél több a kripto felhasználó, nagyobb esélye van annak, hogy a kripto a globális pénzügyi rendszer elterjedt valutává váljon.
  • A hírességek képesek hatással lenni az emberekre: A kriptoipari szakértők körében gyakori tévhit, hogy a hírességek nem tudják befolyásolni a kriptopiacot. Ez azonban nincs így, mivel amikor egy híresség támogat egy kriptoi terméket vagy szolgáltatást, az rendkívül nagy figyelmet is kelthet, és az új befektetőket vonzhat.

Okok, amiért a hírességek támogatnak egy kripto szolgáltatást

A fent említett indokok mellett más okai is vannak annak, hogy a hírességek miért választják a kriptot. Nézzünk meg most néhányat ezek közül:

  • Befektetési lehetőség: A hírességeknek gyakran rengeteg pénzük van, és ezt különféle vállalkozásokba és termékekbe fektetik be. Számukra a kripto egyfajta befektetési lehetőség, amely potenciálisan hordozza magában a kiemelten magas megtérülést. 
  • A kriptopiac támogatása: Számos híresség hisz a blokklánc technológiában és a kriptoban, mint a pénzügyi tranzakciók jövőjében. Éppen ezért, a befektetési lehetőségeken túlmenően a kriptopiaccal kapcsolatos lakossági tudatosságot is szeretnék növelni, az élet minden területéről érkezők körében.
  • Korai hozzáférés az új kriptoprojektekhez: Sok új kripto projekt van, amelyek szolgáltatásai jellemzően nem kerülnek azonnal a nyilvánosság számára is elérhető formába. Mint ún. kriptoszakértők, a hírességeknek lehetőséget biztosítanak az új kripto projektekben részt venni, vagyis mindenki más előtt hozzáférni azokhoz.
  • A kriptoi szolgáltatások népszerűsítése: A Blockchain technológiát általában a kriptoi cégek használják, azonban a hírességek felismerték ennek előnyeit, amit kiaknázhatnak a saját üzleti tevékenységeik során is.
  • A hírességeket az emberek példaképnek tekintik: Valószínüleg senki számára sem ismeretlen tény az, hogy az emberek gyakran felnéznek a hírességekre, adnak a véleményükre, és ez alól természetesen a kripto sem kivétel. Ha egy híresség támogat egy kripto terméket vagy szolgáltatást, az segíthet megnövelni az emberek kripto befektetésekkel kapcsolatos általános bizalmát.

Mi lesz a következő lépés?

Az a trend, hogy a hírességek támogatják a kriptopiacot, valószínűleg az elkövetkező években is folytatódni fog. Ahogy a kripto egyre népszerűbbé válik, arra számíthatunk, hogy még több híresség fog bekapcsolódni a kriptoprojektekbe. Ezenkívül a kripto cégeknek az egyre jobb termékek és szolgáltatások fejlesztésére kell összpontosítaniuk, amelyek felkeltik  és fenntartják a hírességek érdeklődését. Ez segít növelni a lakosság figyelmét is a kriptopiacokkal kapcsolatban és új befektetőket vonzani a területre.

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

NFT Scam: amit nem akarsz kipróbálni

A kriptovaluták világában túlságosan elterjedtek a csalások. A számtalan csalás miatt egyre nehezebb elkülöníteni a legitim projekteket a csalásoktól. Ez különösen igaz a nem helyettesíthető

Podcast sorozat és új szegedi lokáció

Hosszú ideje foglalkoztat minket, hogy mi mindent szeretnétek megtudni a kripto devizákról. Ehhez kapcsolódóan fogtunk össze a Showcast Media és az Őrültech podcast csapatával, hogy