Latin-Amerika, a kriptopénz tulajok fellegvára

Statista Globális Fogyasztói Felmérés 2019-es kiadása, a fogyasztást és a fogyasztói gondolkodást próbálta feltárni világszerte. Több tucat iparágra terjedt ki, és olyan kérdésekre kívánt választ találni, mint például: „Hány amerikai rendelkezik filmmegosztó oldalon előfizetéssel?” vagy „Hányan vásárolnak élelmiszert online az Egyesült Királyságban?” A felmérés több mint 400 000 fogyasztót érintett, 46 országban.

„Milyen elterjedtek a kriptovaluták a világon?” – Egy másik kulcsfontosságú kérdés, amelyet a felmérés szerzői vetettek fel. Minden résztvevő országban körülbelül 1000 embert kérdeztek meg. Az eredmények azt mutatták meg, hogy a válaszadók közül, mennyien rendelkeznek vagy használnak kriptovalutát.

A Statista közelmúltban közzétett tanulmányának összefoglalása szerint Latin-Amerika az a régió, ahol a kriptovaluta tulajdonosok és felhasználók már tömbközösségeket is alkotnak. A mintában szereplő 10 ország közül, ahol a legtöbb kriptotulaj van, öt, az Egyesült Államok határától délre található és mindenhol kettős számjegyet ért el a felhasználók száma. Brazíliában és Kolumbiában a válaszadók 18%-a vallotta be, hogy rendelkezik vagy használ digitális pénzügyi eszközöket. Ezt követi Argentína 16% és Chile 11% -kal.

Venezuela az összefoglalóban azonban nem szerepel, ahol a kontrollálatlan hiperinfláció kedvező feltételeket teremtett a kriptovalutáknak, például a bitcoin (BTC) szélesebb körben való elfogadásához. A bitcoin cash is nyomul az országban és jelenleg több mint 200 vállalkozás fogad el BCH-t Caracasban és az ország más városaiban.

De mi a helyzet Európában?

Törökország kiemelkedik a kutatás szerint. A két kontinens határán fekvő nemzet, az elmúlt néhány évben magas inflációt tapasztalt. A nemzeti fiat deviza, a török líra értékcsökkenése a kriptovaluták folyamatos népszerűségét eredményezte. A török ​​résztvevők egyötöde a Statista közvélemény-kutatásban azt nyilatkozta, hogy rendelkezik kriptovalutával.

Az uniós országok közül Spanyolország áll előkelő helyen, amely megpróbálta leküzdeni saját gazdasági és pénzügyi problémáit. A nyugati nemzetek között, az egyik legtöbb felhasználóval azaz 11% -kal rendelkezik. A kelet-európai országok és néhány ázsiai ország azonban magasabb helyet foglalnak el a rangsorban, mint a legtöbb fejlett ország. Ezek közé tartozik Oroszország (9%), valamint Kína és Indonézia is (mindegyik 11%). Magyarországot sajnos nem mérték.

A vizsgált ‘first world’ nemzetek közül Dánia 8%-ot, Ausztrália 7%-ot, az Egyesült Királyság 6%-ot, az Egyesült Államok 5%-ot, Franciaország és Németországot 4%-ot ért el. Meglepő módon a japán válaszadók mindössze 3%-ának van tapasztalata a kriptovalutával. Japán a kriptoszabályozások és elfogadások terén vezetőnek számít, mégis aránylag kevesen használnak digitális valutákat.

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

NFT Scam: amit nem akarsz kipróbálni

A kriptovaluták világában túlságosan elterjedtek a csalások. A számtalan csalás miatt egyre nehezebb elkülöníteni a legitim projekteket a csalásoktól. Ez különösen igaz a nem helyettesíthető

Podcast sorozat és új szegedi lokáció

Hosszú ideje foglalkoztat minket, hogy mi mindent szeretnétek megtudni a kripto devizákról. Ehhez kapcsolódóan fogtunk össze a Showcast Media és az Őrültech podcast csapatával, hogy