Latin-Amerika, a kriptopénz tulajok fellegvára

Statista Globális Fogyasztói Felmérés 2019-es kiadása, a fogyasztást és a fogyasztói gondolkodást próbálta feltárni világszerte. Több tucat iparágra terjedt ki, és olyan kérdésekre kívánt választ találni, mint például: „Hány amerikai rendelkezik filmmegosztó oldalon előfizetéssel?” vagy „Hányan vásárolnak élelmiszert online az Egyesült Királyságban?” A felmérés több mint 400 000 fogyasztót érintett, 46 országban.

„Milyen elterjedtek a kriptovaluták a világon?” – Egy másik kulcsfontosságú kérdés, amelyet a felmérés szerzői vetettek fel. Minden résztvevő országban körülbelül 1000 embert kérdeztek meg. Az eredmények azt mutatták meg, hogy a válaszadók közül, mennyien rendelkeznek vagy használnak kriptovalutát.

A Statista közelmúltban közzétett tanulmányának összefoglalása szerint Latin-Amerika az a régió, ahol a kriptovaluta tulajdonosok és felhasználók már tömbközösségeket is alkotnak. A mintában szereplő 10 ország közül, ahol a legtöbb kriptotulaj van, öt, az Egyesült Államok határától délre található és mindenhol kettős számjegyet ért el a felhasználók száma. Brazíliában és Kolumbiában a válaszadók 18%-a vallotta be, hogy rendelkezik vagy használ digitális pénzügyi eszközöket. Ezt követi Argentína 16% és Chile 11% -kal.

Venezuela az összefoglalóban azonban nem szerepel, ahol a kontrollálatlan hiperinfláció kedvező feltételeket teremtett a kriptovalutáknak, például a bitcoin (BTC) szélesebb körben való elfogadásához. A bitcoin cash is nyomul az országban és jelenleg több mint 200 vállalkozás fogad el BCH-t Caracasban és az ország más városaiban.

De mi a helyzet Európában?

Törökország kiemelkedik a kutatás szerint. A két kontinens határán fekvő nemzet, az elmúlt néhány évben magas inflációt tapasztalt. A nemzeti fiat deviza, a török líra értékcsökkenése a kriptovaluták folyamatos népszerűségét eredményezte. A török ​​résztvevők egyötöde a Statista közvélemény-kutatásban azt nyilatkozta, hogy rendelkezik kriptovalutával.

Az uniós országok közül Spanyolország áll előkelő helyen, amely megpróbálta leküzdeni saját gazdasági és pénzügyi problémáit. A nyugati nemzetek között, az egyik legtöbb felhasználóval azaz 11% -kal rendelkezik. A kelet-európai országok és néhány ázsiai ország azonban magasabb helyet foglalnak el a rangsorban, mint a legtöbb fejlett ország. Ezek közé tartozik Oroszország (9%), valamint Kína és Indonézia is (mindegyik 11%). Magyarországot sajnos nem mérték.

A vizsgált ‘first world’ nemzetek közül Dánia 8%-ot, Ausztrália 7%-ot, az Egyesült Királyság 6%-ot, az Egyesült Államok 5%-ot, Franciaország és Németországot 4%-ot ért el. Meglepő módon a japán válaszadók mindössze 3%-ának van tapasztalata a kriptovalutával. Japán a kriptoszabályozások és elfogadások terén vezetőnek számít, mégis aránylag kevesen használnak digitális valutákat.

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

Váltás ATM-en keresztül

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos új korlátozások és lezárások szinte az egész országot sakkban tartják… Gubózzunk be és rettegjünk? Inkább ne! Van egy tippünk, hogyan maxold ki

Kriptopénz szótár

Kriptodeviza bányászat, blockchain és egyebek. Mit jelentenek a kriptodeviza piacon leggyakrabban használt terminológiák? Ismerje meg a legfontosabb fogalmakat! 2 faktoros hitelesítés (2FA) A 2 faktoros

Hogyan fejlesztik a bitcoin-t

Ahogyan a neve is utal rá, a Bitcoin Improvement Proposal (BIP, lefordítva: Bitcoin-fejlesztési javaslat) egy olyan szabvány, melyet a BTC-k alapprotokolljának megváltoztatására, módosítására fejlesztettek ki,

Mibe fektess pandémia alatt?

Egy kényelmes, biztonságos jövőkép eléréséhez a befektetések megfelelő kezelése minden ember számára lényeges. Ha azon gondolkozol, hogy a jó ötlet-e ilyenkor ingatlanba, devizába, vagy esetleg