Egymillió dollár a fődíj Bitcoinban, ha megoldod ezt a fejtörő játékot

“Sok ember azon viccelődött, hogy a Ready Player One bitcoinos változatát fejlesszük,” nyilatkozta a Primitive Ventures társalapítója Eric Meltzer a CoinDesknek. “A játéknak lesz egy toplistája, hogy mutassuk melyik csapatnak van a legtöbb kulcsa.”

https://youtu.be/jdPpf-jvWDI

A kulcsokat 1000 töredékre aprózták fel és legalább 400 részkulcs megtalálására lesz szükség, hogy az 1 millió dollárnyi bitcoin a nyertesé legyen. A játékosok úgy oldják meg és találják meg a kulcsokat ahogy akarják. Meltzer saját maga is egy nagyobb összegű bitcoint adományozott a díjpoolba ami mellett más angyalbefektetők is beszálltak.

A játéknak nincsenek szabályai.

“Felejtsd el a szabályokat és csak játssz,” mondta Meltzer és elmondása szerint már több mint 6000 játékos regisztrált a játék e-mail listájára, amin keresztül megkaphatják a kulcsra vonatkozó fejtörőket.

Meltzer a zcash társalapító Ian Miers és 18 másik támogató segítségét is felkérte ahhoz, hogy senki se tudja kikalkulálni a kulcsok helyét vagy kibocsátási ütemét. A logikai fejtörők az interneten lesznek szétszórva és néha még a való világban is megtalálhatóak lesznek.

“Lesznek fejtörők, amik nagyon levadászósak, mások pedig tiszta logikai fejtörők vagy matematikai problémák,” mondta Meltzer hozzátéve, a végső megoldás számszerűsítve a kulcs egyik kulcsrészét adja.

Az első fejtörőt tegnap tették nyilvánossá ami a felhasználókat a Blockstream bitcoin műholdak felé tereli és segítségével Bitcoin blokklánc adatait lehet sugározni.

A tervek szerint hamarosan kidobnak egy applikációt is, hogy így segítsék nyomokkal és frissítésekkel a a játékosokat. Az applikációt szintén szponzortámogatásokból és partnerségekből hozzák létre.

“Van egy vállalat amivel fizetni tudjuk az emberek fizetését, ez egyfajta játékon belüli játék és szerintem az embereke imádni fogják kitalálni ki van az egész mögött.”

Meltzer hozzátette, ő maga nem vezéregyéniség, csak egy bábú. Nincs egyetlen személy, se egy trópusi szigeti vállalat tagja (a sziget neve titkos), aki tudná a megoldást a játékra.

“Amikor a csapat nyer, akkor csak fogják és viszik a bitcoint és nekünk nem lesz semmi dolgunk utána. Nem mi adjuk a díjat,” mondta Meltzer. “Olyan sok az ismeretlen a játékban, hogy csak arra vagyunk kíváncsiak hogy fog lezajlani.”

A fiatal játékosok között már most elkezdett terjedni a játék híre, akik játékközösségekben osszák egymást közt a fejtörő játékot amivel igazi bitcoint lehet nyerni és azt majd való világi cuccokra tudják költeni.

“A bitcoin jutalom játékokon keresztül nagyon szuper ötlet,” nyilatkozta Malte Lauterbach, egy 15 éves német gamer hozzátéve, a szülei nem akarják, hogy bitcoinokkal igazi pénzben spekuláljon. “Ahelyett, hogy World of Warcraft aranyat keresnék, végre a bitcoinnal való világi cuccokat is tudnék vásárolni,”

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

NFT Scam: amit nem akarsz kipróbálni

A kriptovaluták világában túlságosan elterjedtek a csalások. A számtalan csalás miatt egyre nehezebb elkülöníteni a legitim projekteket a csalásoktól. Ez különösen igaz a nem helyettesíthető

Podcast sorozat és új szegedi lokáció

Hosszú ideje foglalkoztat minket, hogy mi mindent szeretnétek megtudni a kripto devizákról. Ehhez kapcsolódóan fogtunk össze a Showcast Media és az Őrültech podcast csapatával, hogy