Az amerikai pénzfelügyelet újra elhalasztotta a döntést egy Bitcoin ETF-ről

Egy hétfői dokumentum alapján a SEC-nek egy szabálymódosításról kellett volna döntenie, melynek elfogadása esetén a VanEck SolidX Bitcoin Trust bitcoint ETF-et bocsáthatna ki és kereskedhetne.

Azonban a szabályozó 21 napos véleményezési időszakot írt elő a döntés meghozatala előtt mielőtt a döntés felkerülne a Szövetségi Regiszterbe, amit publikálás után egy 35 napos ellenvéleményezési periódus követ.

A napok alapján a SEC új határideje a döntésre augusztus 19-e és törvényes keretek között még egyszer elhalaszthatja a döntést egészen október 18-áig, tweetelte Jake Chervinsky.

A VanEck/SolidX bitcoin ETF-et először a múlt évben a Cboe BZX tőzsdével közösen nyújtották be, de januárban visszavonták a kormányzati szervek leállása miatt. A pénzügyi vállalatok később ugyanabban a hónapban adták be újra, nem sokkal a Bitwise Asset Management saját NYSE Arca-val közös bitcoin ETF-e előtt.

A SEC az utolsó pillanatig halogatta a döntés meghozatalát a két ETF-el kapcsolatban, a Bitwise-ét például május 14-én állította megint parkolópályára.

A leánykérés a bitcoin tőzsdei alap kibocsátók és az amerikai pénzfelügyelet között már 2018 eleje óta zajlik és végigkísérte 2018 évének narratíváját. A SEC egyenlőre nem hajlandó jóváhagyni egyetlen TF-et se és vagy várakozólistára állította azokat, vagy kapásból többet is elutasított.

A SEC elsőként piaci manipuláció, likviditás, pénzügyi bűntettet eshetősége miatt vonakodik elfogadni a BTC ETF-eket.

bitcoinbazis

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

Váltás ATM-en keresztül

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos új korlátozások és lezárások szinte az egész országot sakkban tartják… Gubózzunk be és rettegjünk? Inkább ne! Van egy tippünk, hogyan maxold ki

Kriptopénz szótár

Kriptodeviza bányászat, blockchain és egyebek. Mit jelentenek a kriptodeviza piacon leggyakrabban használt terminológiák? Ismerje meg a legfontosabb fogalmakat! 2 faktoros hitelesítés (2FA) A 2 faktoros

Hogyan fejlesztik a bitcoin-t

Ahogyan a neve is utal rá, a Bitcoin Improvement Proposal (BIP, lefordítva: Bitcoin-fejlesztési javaslat) egy olyan szabvány, melyet a BTC-k alapprotokolljának megváltoztatására, módosítására fejlesztettek ki,

Mibe fektess pandémia alatt?

Egy kényelmes, biztonságos jövőkép eléréséhez a befektetések megfelelő kezelése minden ember számára lényeges. Ha azon gondolkozol, hogy a jó ötlet-e ilyenkor ingatlanba, devizába, vagy esetleg