Hogyan kell kryptovalutákkal kereskedni?

Ha szeretnél választ kapni a kérdésre, hogy hogyan lehetne plusz jövedelemre szert tenni crypto kereskedés által vagy hogy melyik a legjobb módja a crypto valutákba való befektetésnek, akkor jó helyen jársz! A sikeres crypto kereskedés kulcsa a felkészültség. Tehát mielőtt lázas crypto valuta vásárlásba kezdesz, nem árt néhány dologgal tisztában lenned. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a crypto-világban való eligazodáshoz és crypto valutákkal való kereskedés első lépéseihez.

 

A crypto valutákkal való kereskedés hatalmas profitot tud termelni. Habár meglehetősen kockázatos is… kis idő alatt nyerhetsz és veszíthetsz is vele rengeteg pénzt. Ez azt is jelenti, hogy nagyon izgalmas művelet, észnél kell lenni, amikor felgyorsulnak az események.

 

A legjobb crypto valuta kereskedési platformok

 

A legjobb nemzetközi online bróker a TradeStation, itt alacsony díjak mellett viszonylag széles termékskálán lehet kereskedni. A CoinMixed hazai tőzsde, kezdőknek kiváló lehetőség. Népszerű, gyors és felhasználóbarát adásvételt tesz lehetővé még a Coinbase, itt 14 különböző crypto valutával lehet tevékenykedni. Aki pedig a legtöbb altcoinnal való kereskedésre pályázik, annak a Bittrex vagy a Binance a megfelelő platform. A Bittrex 150, míg a Binance 400-nál is több valutát vonultat fel. Ezek a platformok kínálják a legmagasabb szintű biztonságot, magyarországi ügyféltámogatással, megbízható váltás (USD/EUR/HUF) lehetőségével, elegendő likviditással.

 

Így vásárold meg első crypto valutádat

 

A kiválasztott tőzsde honlapján, illetve az applikációján pár perc alatt elvégezhető a regisztráció. Ezt követően megkérnek néhány adatot a személyazonosság ellenőrzéséhez (személyi adatok, okirat szám, fénykép). Amint ezen túlvagyunk, csak fel kell tölteni az online pénztárcánkba az erre szánt összeget és el is lehet kezdeni crypto valutákkal kereskedni, venni-eladni.

 

A crypto árfolyam egyik legmeghatározóbb tényezője a vásárlási kedv. Minél többen akarnak vásárolni, annál magasabb lesz az adott crypto valuta árfolyama. Amikor viszont már nincs elegendő vásárló magas áron, csökken az árfolyam és olcsóbban juthatunk cryptopénzhez.

 

Hogyan lehet profitra szert tenni crypto kereskedéssel?

 

Megfelelő időzítés és türelem. Olyan crypto valutát érdemes vásárolni, melynek értéke várhatóan emelkedni fog, azt ki is kell várni, majd jó áron eladni. Így nyereséget könyvelhetsz el. Amennyiben csökken az árfolyam és úgy döntesz, hogy a vételinél alacsonyabb árfolyamon eladod, akkor veszteséged lesz. Csúcsok és hullámvölgyek gyakran előfordulnak a crypto világban. Míg régen elég volt hozzá a szerencse, manapság a tőzsde nyertesei a világgazdasági események követésével, komoly képzettséggel, analízisek készítésével növelik a sikertényezőiket.

 

Jó tanácsok! 5 +1 tipp

 1. Kutass, informálódj

Mielőtt crypto valuta vásárlásba vagy kereskedésbe kezdesz, mindig vizsgáld meg a fennálló helyzetet. Rengeteg fórum és közösség vagy pénzügyi elemzés elérhető online, mindig lehet valami újat tanulni. Tegyél meg minden tőled tehetőt, hogy minimalizáld az esélyét a pénzügyi veszteségnek.

 2. Egyszer fenn, egyszer lenn

Minden csúcsot előbb-utóbb esés követ. Amennyiben csúcson vásárolsz crypto valutát, ott valószínűleg hamarosan gyengülni fog az árfolyam és gyorsan veszítesz. Ilyenkor érdemesebb inkább kivárni, majd alacsonyabb áron venni. Habár még ez a forgatókönyv is bizonytalan, mert az is előfordulhat, hogy még tovább esik az ára. Észnél kell lenni, hirtelen fellángolásból ne vásároljunk.

 3. Tarts ki

Rengeteget lehet bukni azáltal, ha berezelsz és eladod a coinjaid, csak mert esik az árfolyam. A siker kulcsa a kitartás. Hosszútávon ez a stratégia hozza meg a legjobb eredményeket.

 4. Annyit fektess be, amennyit nem fáj elveszítened

Csak annyi pénzt fektess crypto valutába, amire nincs különösebben szükséged. A crypto pénzzel való kereskedés magas kockázattal jár, ezért csak annyit tegyél bele, amennyit megengedhetsz magadnak és ne tarts feleslegesen pénzt crypto tőzsdén: inkább vásárolj további coinokat vagy vedd ki ATM-en keresztül. A fogható nyereségénél nincs is jobb! Azután elköltheted az extra bevételed, amire csak szeretnéd.

 5. Diverzifikáld a portfóliót

Hosszútávon sokkal nagyobb nyereségre tehetsz szert, ha nem csak egy valutát vásárolsz, hanem megosztod 2-3 opcióba a befektetésed. Habár a Bitcoin (BTC) tényleg kiváló választás, de mellette sok más nagyszerű lehetőséget kínáló altcoin van még. Amennyiben több lábon állsz, csökken a lehetséges veszteség esélye is.

 6. Amikor lever a víz…

Félelem, bizonytalanság, kétség. Ezeket valószínűleg át fogod élni, előbb vagy utóbb, ha crypto pénzzel kereskedsz. Ha elfogadod a tanácsunkat, ne ess kétségbe, mindenki elbizonytalanodik, mikor esik az árfolyam. Amennyiben megfelelően informálódtál crypto valuta vásárlás előtt, tarts ki, állj pozitívan a dolgokhoz… lentről már csak felfelé vezethet az út!

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

Hogyan fejlesztik a bitcoin-t

Ahogyan a neve is utal rá, a Bitcoin Improvement Proposal (BIP, lefordítva: Bitcoin-fejlesztési javaslat) egy olyan szabvány, melyet a BTC-k alapprotokolljának megváltoztatására, módosítására fejlesztettek ki,

Mibe fektess pandémia alatt?

Egy kényelmes, biztonságos jövőkép eléréséhez a befektetések megfelelő kezelése minden ember számára lényeges. Ha azon gondolkozol, hogy a jó ötlet-e ilyenkor ingatlanba, devizába, vagy esetleg