Hogyan kell kriptodevizákkal kereskedni?

Ha szeretnél választ kapni a kérdésre, hogy hogyan lehetne plusz jövedelemre szert tenni kripto kereskedés által vagy hogy melyik a legjobb módja a kriptodevizákba való befektetésnek, akkor jó helyen jársz! A sikeres kripto kereskedés kulcsa a felkészültség. Tehát mielőtt lázas kriptodeviza vásárlásba kezdesz, nem árt néhány dologgal tisztában lenned. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kripto-világban való eligazodáshoz és kriptodevizákkal való kereskedés első lépéseihez.

 

A kriptodevizákkal való kereskedés hatalmas profitot tud termelni. Habár meglehetősen kockázatos is… kis idő alatt nyerhetsz és veszíthetsz is vele rengeteg pénzt. Ez azt is jelenti, hogy nagyon izgalmas művelet, észnél kell lenni, amikor felgyorsulnak az események.

 

A legjobb kriptodeviza kereskedési platformok

 

A legjobb nemzetközi online bróker a TradeStation, itt alacsony díjak mellett viszonylag széles termékskálán lehet kereskedni. Népszerű, gyors és felhasználóbarát adásvételt tesz lehetővé a Coinbase, itt 14 különböző kriptodevizával lehet tevékenykedni. Aki pedig a legtöbb altcoinnal való kereskedésre pályázik, annak a Bittrex vagy a Binance a megfelelő platform. A Bittrex 150, míg a Binance 400-nál is több eszközt vonultat fel. Ezek a platformok kínálják a legmagasabb szintű biztonságot, magyarországi ügyféltámogatással, megbízható váltás (USD/EUR/HUF) lehetőségével, elegendő likviditással.

 

Így vásárold meg első kriptodevizádat

 

A kiválasztott tőzsde honlapján, illetve az applikációján pár perc alatt elvégezhető a regisztráció. Ezt követően kérnek néhány adatot a személyazonosság ellenőrzéséhez (személyi adatok, okirat szám, fénykép). Amint ezen túlvagyunk, csak fel kell tölteni az online pénztárcánkba az erre szánt összeget és el is lehet kezdeni kriptodevizákkal kereskedni, venni-eladni.

 

A kripto árfolyam egyik legmeghatározóbb tényezője a vásárlási kedv. Minél többen akarnak vásárolni, annál magasabb lesz az adott kriptodeviza árfolyama. Amikor viszont már nincs elegendő vásárló magas áron, csökken az árfolyam és olcsóbban juthatunk kriptopénzhez.

 

Hogyan lehet profitra szert tenni kripto kereskedéssel?

 

Megfelelő időzítés és türelem. Olyan kriptodevizát érdemes vásárolni, melynek értéke várhatóan emelkedni fog, azt ki is kell várni, majd jó áron eladni. Így nyereséget könyvelhetsz el. Amennyiben csökken az árfolyam és úgy döntesz, hogy a vételinél alacsonyabb árfolyamon eladod, akkor veszteséged lesz. Csúcsok és hullámvölgyek gyakran előfordulnak a kripto világban. Míg régen elég volt hozzá a szerencse, manapság a tőzsde nyertesei a világgazdasági események követésével, komoly képzettséggel, analízisek készítésével növelik a sikertényezőiket.

 

Jó tanácsok! 5 +1 tipp

 1. Kutass, informálódj

Mielőtt kriptodeviza vásárlásba vagy kereskedésbe kezdesz, mindig vizsgáld meg a fennálló helyzetet. Rengeteg fórum és közösség vagy pénzügyi elemzés elérhető online, mindig lehet valami újat tanulni. Tegyél meg minden tőled tehetőt, hogy minimalizáld az esélyét a pénzügyi veszteségnek.

 2. Egyszer fenn, egyszer lenn

Minden csúcsot előbb-utóbb esés követ. Amennyiben csúcson vásárolsz kriptodevizát, ott valószínűleg hamarosan gyengülni fog az árfolyam és gyorsan veszítesz. Ilyenkor érdemesebb inkább kivárni, majd alacsonyabb áron venni. Habár még ez a forgatókönyv is bizonytalan, mert az is előfordulhat, hogy még tovább esik az ára. Észnél kell lenni, hirtelen fellángolásból ne vásároljunk.

 3. Tarts ki

Rengeteget lehet bukni azáltal, ha berezelsz és eladod a coin-jaidat, csak mert esik az árfolyam. A siker kulcsa a kitartás. Hosszútávon ez a stratégia hozza meg a legjobb eredményeket.

 4. Annyit fektess be, amennyit nem fáj elveszítened

Csak annyi pénzt fektess kriptodevizába, amire nincs különösebben szükséged. A kriptopénzzel való kereskedés magas kockázattal jár, ezért csak annyit tegyél bele, amennyit megengedhetsz magadnak és ne tarts feleslegesen pénzt kripto tőzsdén: inkább vásárolj további coin-okat vagy vedd ki ATM-en keresztül. A fogható nyereségénél nincs is jobb! Azután elköltheted az extra bevételed, amire csak szeretnéd.

 5. Diverzifikáld a portfóliót

Hosszútávon sokkal nagyobb nyereségre tehetsz szert, ha nem csak egy devizát vásárolsz, hanem megosztod 2-3 opcióba a befektetésed. Habár a Bitcoin (BTC) tényleg kiváló választás, de mellette sok más nagyszerű lehetőséget kínáló altcoin van még. Amennyiben több lábon állsz, csökken a lehetséges veszteség esélye is.

 6. Amikor lever a víz…

Félelem, bizonytalanság, kétség. Ezeket valószínűleg át fogod élni, előbb vagy utóbb, ha kriptopénzzel kereskedsz. Ha elfogadod a tanácsunkat, ne ess kétségbe, mindenki elbizonytalanodik, mikor esik az árfolyam. Amennyiben megfelelően informálódtál kriptodeviza vásárlás előtt, tarts ki, állj pozitívan a dolgokhoz… lentről már csak felfelé vezethet az út!

Oszd meg ismerőseiddel!

// További cikkek

NFT Scam: amit nem akarsz kipróbálni

A kriptovaluták világában túlságosan elterjedtek a csalások. A számtalan csalás miatt egyre nehezebb elkülöníteni a legitim projekteket a csalásoktól. Ez különösen igaz a nem helyettesíthető

Podcast sorozat és új szegedi lokáció

Hosszú ideje foglalkoztat minket, hogy mi mindent szeretnétek megtudni a kripto devizákról. Ehhez kapcsolódóan fogtunk össze a Showcast Media és az Őrültech podcast csapatával, hogy